Autocad ile Mimari Malzemelerin Metrajını Pratik Hesaplama

LİNKE TIKLAYARAK UDEMY KURSUNA KAYIT OLABİLİRSİN.

  • Mimari İç Mimari Projelendirme Uygulama Mütahitlik İç Dekorasyonda Hızlı Etkin Metrajı Ayrıntılı Öğrenmek
  • Yapının projesini elde ettikten sonra , proje veya bilgisayar kullanarak , yapıda kullanılan malzemelerin miktarını hesaplama
  • Yeni bir projede tüm malzemeler kesinleşmiş ise bunların miktarlarını hızlı ve kolay belirleyebilme
  • BU ALANDA İŞ BULMAK İSTEYENLER Piyasa koşullarında HIZLI ETKİN PRATİK AUTOCAD ÖZEL KOMUTLARI KULLANARAK Ölçü Alma
  • Autocadin metraj alanında bazı özel komutlarından yararlanma
  • İnşaatta bir nevi ticarettir ve hatalardan zarar etmeme

Yapı sektörünün her hangi bir bölümündeyseniz , malzemelerin ve kullanıldıkları miktarların maliyetlerinin önemini bilirsiniz. İnşaat sektöründe maliyetler çok önem taşır. Çünkü sonuç olarak bir ticarettir. Bu ticaretin en iyi şekilde yapılabilmesi için doğru rölöve, projelendirme doğru seçimler ve orantılar konuşacaktır.

Bu kursta projede kullanılacak veya kullanılmış mevcut malzemelerin piyasa dili gerçek hayata göre ölçü birimleri , autocad gibi programlardan yararlanarak hızlı bir şekilde ölçümlere gitmeyi öğreneceğiz.

Yapı bileşenlerinin üzerinde uzunluk, yüzey gibi analizleri yapıp hemen sonuca gitmeyi öğreneceğiz. METRAJ işlemi doğrudan malzeme miktarlarını etkilediği için bir anda işi alabilir veya hatalarlar bir anda işinizi kaybedebilirsiniz. Yani doğru ölçü alma rölöve kadar önemlidir.

  Projeleri de metraj anlamında doğru okumayı öğreneceksiniz.İlk kursumuz olan Rölöve kursunu da tavsiye ederiz ama bu kurs için ön koşul değildir.

  Metrajı yapılmış bir binanın veya projenin malzemelerinin ölçülmesi veya yeni yapılacak bir projenin malzemelerinin ölçülmesi olarak ikiye ayırabilirsiniz.

  Metraj konusu aslında mimari ve matematiğin birleşmesidir.Matematik kuralları ile mimarideki yapı bileşenleri için kullanılan malzemeleri ölçeceğiz , bu sektörün içindeyseniz kesinlikle tecrübelerin hiç saklanmadan yansıtıldığı , en doğru bilgiler ile donatılmaya çalışılmış modern bir kurstur. Farklı şantiye ve projelerden örnekler ve autocadin nimetlerinden yararlanarak basit ve pratik hale getirmeye çalıştığım bir kurstur.

Hepinize bu zorlu yolda başarılar diliyorum, videolarda geri sararak ve elinizde not defterinizle yazarak ilerlemenizi, bilgisayarınız var ise autocad ile ilgili bölümleri kendiniz de tekrar ederek ilerlemenizi tavsiye ederim.

Yorum bırakın